14.4 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Agitaţia şi excesele de Sărbători ne pot afecta inima

Agitaţia şi excesele de Sărbători ne pot afecta inima

Cu toată frumuseţea sa, perioada Sărbătorilor este uneori caracterizată de excese care pot cauza sănătății noastre, atrag atenţia specialiştii Centrului Medical Speranţa. În aceste zile, crește riscul de probleme cardiace, inclusiv la cei care nu se ştiu cu probleme. Persoanele care au probleme cu colesterolul pot avea manifesta angină. Întâlnim și persoane care au ritmuri cardiace mai rapide și neregulate, care pot duce la un atac de cord sau o insuficiență cardiacă. Consumul de alcool poate predispune la aritmii precum fibrilația atrială.

Stresul provocat de toate lucrurile pe care le avem de făcut înainte de Crăciun şi de Anul Nou poate duce la palpitaţii şi hipertensiune. Epuizarea fizică, dar şi presiunea psihică au consecinţe nefaste asupra echilibrului nostru şi pot conduce la probleme cardiace, mai ales în rândul persoanelor vulnerabile: pacienţii diagnosticaţi deja cu afecţiuni ale inimii sau persoanele vârstnice. De aceea, Radu Popa, medic cardiolog în cadrul clinicii Speranţa, ne sfătuieşte să fim atenţi şi la sănătatea noastră în această perioadă.

“Avem pacienţi care s-au prezentat zilele acestea cu diverse probleme cardiace, exacerbate de agitaţia sărbătorilor”. Dacă apar probleme, nu amânaţi prezentarea la medicul specialist. La Centrul Medical Speranţa, ecografia cardiacă transtoracică se face uzând de tehnologia 4D, cea mai avansată la momentul actual, care se bazează pe inteligenţa artificială.

Excesele alimentare sunt şi ele un factor de risc. Consumul în cantităţi mari de carne roşie şi grăsimi este specific Sărbătorilor de iarnă, dar contraindicat de către medicii cardiologi. Trebuie să avem grijă la colesterol, menţionează specialistul centrului Speranţa, iar copiii nu trebuie nici ei neglijaţi.

Sfaturi pentru a trece cu bine sărbătorile

Trebuie să ne bucurăm de Sărbători fără a face excese. Mâncați cu moderație, luați pauze între mese și încercați să evitați gustările pline de zahăr. În schimb, consumați fructe și legume. Este în regulă să ciocnim un pahar de şampanie sau un pahar cu prietenii. Consumul regulat de alcool, însă, poate duce la o mulțime de probleme.

Nu uitați să faceți mișcare în fiecare zi , chiar și plimbarea ușoară este benefică. Reduceți fumatul sau renunțați la acest obicei, una dintre cauzele majore ale bolilor cardiovasculare.

Sărbătorile nu sunt momentul să renunțați la medicamente. Dormiți suficient, planificați să vă odihniți înainte de Revelion.

„Stresul, excesele alimentare şi excesul de alcool sunt factori de risc bine cunoscuţi în afecţiunile cardiace. Este important să acordăm atenţia necesară sănătăţii noastre”, menţionează dr. Radu Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Amendă de până la 10.000 de lire sterline pentru...

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura...

ȘTIRI GdS

Clinicile Vitaplus Medical aduc soluții de top în domeniul...

Indiferent de vârstă, grija pentru sănătate trebuie pusă în topul listei de priorități. Pe de altă parte, preocuparea pentru felul în care...

Craiovenii au un nou Frigorifer, la standarde europene: La...

Începând cu data de 23 septembrie, craiovenii pot face cumpărături la preţuri de producător la noul Frigorifer La Papanu, deschis pe Bulevardul...

Ecografia cardiacă 4D, un avantaj pentru inima ta

Ecografia 4D a adus pacienţilor cu boli de inimă şansa de a fi trataţi până nu este prea târziu, de a fi...

Finalizare implementare proiect „ Dezvoltare fabrică de mobilă prin...

SIA CONSULTING&EXPANSION S.R.L, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea la data de 30.09.2020 a proiectul cu titlul „Dezvoltare...

Finalizare implementare proiect „ Dezvoltare fabrică de mobilă prin...

SIA CONSULTING&EXPANSION S.R.L, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea la data de 30.09.2020 a proiectul cu titlul „Dezvoltare...

Maxim istoric pentru euro de 4.8750 lei

Euro a atins vineri un nou maxim istoric, a treia zi la rînd, fiind cotat la BNR la 4.8750 lei, cu o...