11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri9,5 milioane de euro pentru apă şi canalizare în Cerăt

9,5 milioane de euro pentru apă şi canalizare în Cerăt

Primăria comunei Cerăt se pregăteşte să demareze în forţă lucrările pentru reţeaua de apă şi canalizare. Administraţia locală anunţă că este în plină licitaţie, iar termenul pentru depunerea ofertelor este 20 decembrie. În primăvară, primăria ar urma să înceapă lucrările.
Valoarea proiectului este de aproximativ 9,5 milioane de euro, iar finanţarea provine din fonduri europene.

Proiect complex prin POCU

Pe lângă această investiţie majoră, administraţia locală are în derulare un proiect complex pe POCU, prin care comuna Cerăt se dezvoltă pe mai multe planuri. Proiectul a fost câştigat în 2017 şi se va încheia în septembrie 2020. Primarul Ionuţ Barbu precizează că, în cadrul acestuia, locuitorii au beneficiat de programe de formare profesională, iar 19 persoane fizice au accesat granturi în valoare de 25.000 de euro pentru activităţi nonagricole. „Prin aceste proiecte, beneficiarii contribuie şi la dezvoltarea comunei. Au fost angajate 50 de persoane“, menţionează primarul.

Tot prin acest proiect, vor fi ajutate şi persoane defavorizate din comună. „În perioada următoare vom demara licitaţia pentru reabilitarea a 36 de locuinţe pentru persoane defavorizate. Mai avem de instalat şi 50 de panouri fotovoltaice pentru persoanele care nu s-au racordat la reţeaua de energie electrică.
E un proiect complex, care vine în sprijinul locuitorilor din comună care au venit minim sau sunt în căutarea unui loc de muncă, şomeri“, precizează Ionuţ Barbu.

În cadrul aceluiaşi proiect, 177 de elevi sunt înscrişi în program de afterschool, unde profesorii de la şcoală rămân şi îi ajută la teme. Elevii primesc şi o masă caldă.

Proiecte diverse pentru dezvoltarea comunei

În luna decembrie 2018, a fost inaugurat un centru medical nou, construit de la zero, pentru ca locuitorii comunei să beneficieze de acces la servicii de sănătate în cele mai bune condiţii. Şi accesul la educaţie este o prioritate: „Mai avem un proiect în derulare, reabilitare, modernizare şi construire grupuri sanitare pentru o şcoală“.

Investiţiile nu au ocolit nici echipamentele necesare pentru intervenţiile pe timp de iarnă. Prin GAL, s-a achiziţionat un buldoexcavator dotat cu toate cele necesare: „Putem interveni acum fără probleme în anotimpul rece, pentru deszăpezirea drumurilor“, transmite primarul.
Acesta anunţă şi că un alt proiect important tocmai s-a încheiat cu succes. Am făcut şi recepţia finală pentru un proiect de asfaltare a străzilor în valoare de aproape 2,4 milioane lei, prin PNDL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS