17 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Guvernul vrea sa interzica la stat cumularea pensiei cu salariul

Guvernul vrea sa interzica la stat cumularea pensiei cu salariul

Cumularea pensiei cu salariul, la stat, nu va mai fi posibila. Ministerul Muncii a finalizat un proiect de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Asa au declarat surse guvernamentale, preluate de Hotnews. Actul normativ ar urma să fie trimis la celelalte ministere pentru a primi un punct de vedere. Informatia este conforma cu cele declarate de sursele citate.

În anul 2009, Guvernul Boc a emis o ordonanță de urgență cu același obiect de reglementare. Cei care intrau sub incidența actului normativ fiind obligați să aleagă între pensie și salariul de la stat.


La articolul 17, Legea 329/2009 prevedea că: „Beneficiarii dreptului la pensie aparținând atât sistemului public de pensii, cât și sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activități pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și în cadrul regiilor autonome, societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate, dacă nivelul acesteia nu depășește nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”.

Prevederile au fost abrogate


În septembrie 2014, Parlamentul a abrogat acele prevederi ale Legii 329/2009. Proiectul legislativ fiind inițiat de aleși ai PSD și susținut de Guvernul de atunci.

Actualul guvern intentioneaza limitarea dreptului lucratorilor la stat de a cumula pensia cu salariul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...