14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUPDATE: Olguţa îi atacă pe liberali în scandalul pensiilor de la CEC Bank

UPDATE: Olguţa îi atacă pe liberali în scandalul pensiilor de la CEC Bank

Situaţia s-a remediat în cursul aceleiaşi zile. Miercuri seara, banca le-a virat pensionarilor în cont diferenţa de bani. Iată cum justifică incidentul conducerea băncii.

UPDATE: Olguţa Vasilescu a recţionat după ce Nicolae Giugea a acuzat-o că a ordonat diminuarea pensiilor în scandalul CEC Bank:

Câți nebuni produc la hectar cei de la PNL? Ora si nebunul! V-ați incurcat la guvernare și acum căutați vinovați? Cautați-vă prostii din bătătură! Așa cevaaaaa…

UPDATE: Liberalii doljeni cer demisia şefei CEC Dolj,din cauza scandalului legat de pensiile celor care încasează banii pe carduri, care au intrat fără mărirea acordată de la 1 septembrie.

“PSD s-a folosit de o eroare a celor de la CEC pentru a le spune oamenilor că PNL le-a tăiat pensiile. CEC Dolj ar fi trebuit să dea un SMS celor 17.000 de oameni care încasează pensiile pe carduri în care să-şi ceară scuze pentru eroare şi să explice ce s-a întâmplat. Au folosit un fişier mai vechi, cu valoarea pensiilor pe august, nemărite. S-a creat o isterie în tot judeţul, că PNL a tăiat pensiile. Subliniem, încă o dată, că PNL nu va tăia pensiile, ci le va mări”, a spus şeful PNL Dolj, Ştefan Stoica, în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, senatorul PNL Mario Oprea a spus că PNL “nu va recurge la tăieri salariale în sectorul public şi nici la tăieri de pensii”. Guvernul PNL va lua măsuri şi pentru consolidarea Pilonului II de pensii. Printre aceste măsuri se va numnăra eliminarea posibilităţii de a opta pentru Pilonul I sau Pilonul II, concomitent cu creşterea contribuţiei la Pilonul II.

UPDATE: Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, a reacţionat pe Faceboook după ce 17.000 de pensionari din judeţ s-au trezit miercuri cu pensiile diminuate pe cardurile CEC Bank.

La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile. PSD ul lasă în urmă mine îngropate. De la instalarea guvernului Orban, Olguța tot spune că liberalii vor să taie pensiile. Ieri CEC s-a conformat acestui ordin venit de la Olguța și aproape 17.000 de oameni din Dolj au primit pensiile diminuate cu 200 de lei. Când scandalul a devenit prea mare au invocat o eroare de calcul. În realitate pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului“, a scris Giugea pe pagina sa de Facebook.

CEC Bank Dolj a virat, în cursul zilei de miercuri, pensiile diminuate pentru aproximativ 17.000 de pensionari doljeni. Practic, pensionarii care au carduri la banca de stat amintită s-au trezit că li s-au virat miercuri în conturi pensiile la nivelul lunii august 2019. Aşadar, pensionarii primiseră în conturile deschise la CEC Bank pensiile la nivelul avut înainte de majorarea punctului de pensie, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie.


Mai mulţi pensionari care s-au trezit cu mai puţini bani în conturi au mers la bancă să vadă care este situaţia. Reprezentanţii băncii i-ar fi informat că un funcţionar din bancă a făcut o plată greşită, încurcând un fişier informatic. Respectivul ar fi virat clienţilor pensiile în cuantumul aferent lunii august, nicidecum la nivelul aferent lunii noiembrie.

Casa de Pensii a virat către CEC pensiile corecte, la nivelul majorat

Casa de Pensii a virat cuantumul real al pensiilor tuturoro doljenilor. Contactată de GdS, directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj, Daniela Licu, a precizat că eroarea nu a aparţinut instituţiei.

„Nu a fost eroarea de la Casa de Pensii. Conform procedurii, în fiecare lună, casele de pensii virează banii în contuirile băncilor cu două zile lucrătoare înainte de data de 14. Luna aceasta, Casa de Pensii a făcut ordinele de plată din Trezorerie pe data de 12 noiembrie, iar Trezoreria a făcut viramentele către toate băncile la cuantumul real al pensiilor. Noi am aflat întâmplător de la un pensionar care a venit la sediul nostru să spună că a primit de la CEC Bank pensia diminuată.

De la bancă ni s-a comunicat că a fost o eroare informatică a CEC Bank. În cursul zilei de miercuri au virat pensiile diminuate. Am înţeles de la conducerea băncii că până seara s-a remediat situaţia. Nu s-a mai întâmplat până acum un astfel de eveniment. Dar a fost doar o eroare informatică”, a declarat Daniela Licu, directoarea CJP Dolj.

Conducerea CEC Bank Dolj se disculpă: „A fost o eroare. S-a remediat de aseară”

GdS a contactat conducerea CEC Bank de la Dolj, penrtu a solicita un punct de vedere legat de incident. Directoarea Sucursalei doljene a CEC Bank, Dorina Diaconu, a precizat, pentru GdS: „A fost o eroare informatică izolată şi unică. Ne-am cerut scuze clienţilor noştri pentru acest incident. De altfel, s-au luat măsurile de remediere a acestei erori încă de aseară (miercuri seara – n.r.). S-a reglat situaţia în conturile clienţilor. Am luat toate măsurile pentru a nu se mai repeta situaţia”.

Diaconu a menţionat că este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de incident la sucursala respectivă.


Reprezentanţii băncii spun că încă de miercuri seară, după ora 18:00, clienţii băncii au primit în conturi diferenţa de bani aferentă pensiei fiecăruia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS