10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCea mai bogată româncă a pierdut peste un miliard de euro

Cea mai bogată româncă a pierdut peste un miliard de euro

Veronica Guşă de Drăgan a pierdut titlul de cea mai bogată româncă, după ce a pierdut peste un miliard de euro în ultimul an, conform topului realizat de o revistă economică.

Averea lui Iosif Constantin Drăgan, soţul ei, se ridica la peste 1,5 miliarde de euro în momentul decesului. Top 300 Capital o consideră acum a doua cea mai bogată femeie de afaceri din România, după Anca Vlad (proprietara farmaciilor Catena), și ocupanta locului 17 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la 240-250 milioane de euro.

„Veronica Gușă de Drăgan (46 de ani)a încasat circa 4 milioane de euro de la grupul ungar Cordia pentru un teren amplasat lângă Petrom City din București, pe care va fi construit un ansamblu rezidențial“, a relatat Profit.ro.

În ultimii ani, văduva lui Drăgan, care locuieşte la Palma de Mallorca, a vândut casa din Lugoj în care a locuit Iosif Constantin Drăgan, televiziunea locală şi radioul pe care acesta le înfiinţase după 1990. Aceasta a mai desfiinţat şi librăria care purta numele mamei bogătaşului.

Ultima tranzacţie s-a încheiat în 2014, când aceasta a vândut tipografia din Lugoj. Presa locală a speculat că pe locul tipografiei va fi ridicat un supermarket.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS