10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMagazinul media online PressHUBmarket, lansat la Craiova

Magazinul media online PressHUBmarket, lansat la Craiova

PressHUBmarket este un media shop online, ce va permite companiilor, instituțiilor publice și altor entităţi interesate, să achiziționeze direct servicii de publicitate în mass-media locală sau regională în 26 de publicaţii locale şi regionale din ţară, aflate în reţeaua PressHub.

Freedom House România, împreună cu PressHUB, au lansat joi seara, 12 septembrie, la Hotel Helin Central din Craiova, PressHUBmarket, în prezenţa reprezentanţilor unor ONG-uri, a câtorva oameni de afaceri şi a jurnaliştilor din ţară, aflaţi în reţeua PressHub.


PressHUBmarket este un media shop online, ce va permite companiilor, instituțiilor publice și altor publicitari sau clienți să achiziționeze direct servicii de publicitate în mass-media locală sau regională la prețuri competitive, fără intervenția unor intermediari, susținând și promovând astfel publicațiile locale și serviciile acestora.

Avantajele unei reţele de jurnalism de calitate


„Lansăm un proiect care este finanţat de către Google Digital Nwes Initiative, un proiect la ideea unui jurnalist din reţeaua noastră de presă PressHub. Este vorba despre Gabriel Baciu. El a avut ideea să aplicăm la Google cu un magazin online de produse media. Şi am câştigat un grant. Am câştigat într-o competiţie internaţională. Au fost 100 de câştigători la nivel internaţional. (…) Cum am ajuns la acest proiect. În urmă cu câţiva ani, prin proiectele pe care le-am avut, fie pe afaceri europene, fie jurnalism de investigaţie am cunoscut jurnalişti. Şi pornind de la jurnalişti am construit o reţea de presă, care acum a ajuns la un număr de 26 de publicaţii şi am încercat ca această presă să încercăm să o monetizăm. Şi am făcut proiecte editoriale. Unul dintre aceste proiecte pe care l-am încjeiat de curând a fost cel numit Bani europeni. Şi am avut multe parteneriate cu publicaţii din ţară, inclusiv cu Gazeta de Sud, proiect în care am scris peste 300 de articole despre bani europeni. Şi de bine şi de rău. Deci, PressHUBmarket este un magazin on-line de produse media care îşi propune să aducă bani în reţeaua de presă prin punerea la dispoziţia clienţilor, fără alţi intermediari, a unor produse media. Deci vom avea o relaţie directă între clientul de publicitate şi instituţia de presă. Încercăm, în felul acesta, ca banii pe care clientul îi investeşte în media să fie mai eficienţi pentru client”, a precizat Cristina Guseth, director al Freedom House Romania, în debutul conferinţei.

Se pune accent pe creaţia de advertoriale


Directorul Freedom House Romania a precizat că prin PressHUBmarket se vor produce advertoriale pentru firme, care vor fi preluate, „în regim de publicitate”, în reţeua de presă care conţine 26 de publicaţii din ţară.


Printre speakeri s-au numărat şi Bianca Armanca, de la Banatul Azi (Timişoara), jurnalist din reţeaua PressHub şi IIulian Comănescu, fost jurnalist şi actualmente consultant media pentru mai multe companii de top. Ei au încurajat mediul de afaceri să se adreseze media-shop-ului şi să beneficieze de avantajele unei reţele cu jurnalişti şi mijloace mass-media de calitate.

Cum va funcţiona media-shop-ul PressHUBmarket

Freedom House România informează că, prin intermediul media-shop-ului, clientul își poate alege pe platformă instrumentele de comunicare potrivite (bannere, advertoriale, proiecte editoriale şi altele), astfel încât să își poată promova eficient afacerea.


De asemenea, editorii pot vinde diverse produse, cum ar fi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale și alte servicii în beneficiul publicației lor.


Obiectivele pe termen mediu ale PressHUBmarket sunt: să ajute rețeaua de presă afiliată să își monetizeze mai ușor serviciile; să diversifice și să crească calitatea serviciilor oferite de rețeaua de presă afiliată; să realizeze investiții vizibile în formarea jurnaliștilor implicați.

Freedom House România este o organizație non-profit, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS