27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCampania „Copilăria în comunism“, la Muzeul Olteniei Craiova

Campania „Copilăria în comunism“, la Muzeul Olteniei Craiova

Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Istorie-Arheologie, relansează, începând cu 9 septembrie 2019, campania „Copilăria în comunism“, prin intermediul căreia invită doljenii să doneze sau să împrumute muzeului obiecte din perioada comunistă (1948-1989), în scopul îmbogăţirii patrimoniului cultural muzeal local cu obiecte relevante, şi amenajării unei expoziții temporare în care să fie reconstituită, într-o manieră cât mai fidelă, atmosfera copilăriei din acea perioadă.

De la păpuşile „Arădeana“, la discurile şi casetele cu muzică pionierească, Revistele „Șoimii patriei“, „Cutezătorii“, gazete de perete, uniforme de elevi, pionieri, cărți, caiete, la jocurile „Nu te supăra, frate!“, fotografii şi imagini video din concedii (la munte, la mare), fanioane, insigne, toate vor deveni obiecte de muzeu cu valoare istorică certă.

Muzeul Olteniei Craiova anunţă că procedura de donaţie către instituţie este extrem de simplă, implicând doar prezenţa donatorului (având obligatoriu asupra sa Cartea de Identitate) şi semnarea unei declaraţii de donaţie.

Pentru detalii suplimentare, doritorii sunt rugaţi să ne contacteze la nr. de tel: 0251/417.756 sau prin email: [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS