10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIntră în vigoare reducerea TVA-ului la produsele tradiționale

Intră în vigoare reducerea TVA-ului la produsele tradiționale

Începând de astăzi, 1 iunie 2019, intră în vigoare reducerea TVA-ului la produsele tradiționale. Cota de TVA pentru produsele montane, bio şi tradiţionale va scădea de la 9% la 5% conform prevederilor din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2019.

Măsura se aplică de la 1 iunie deoarece data prevăzută în legea adoptată de Guvern este ziua de întâi a lunii următoare celei în care a fost avizat proiectul şi a publicării sale în Monitorul Oficial.

Cota redusă de TVA se va aplica pentru „livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”.

Actul normativ propune o scădere de la 9 % la 5 % pentru livrările produselor bio, tradiţionale şi montane pe întregul lanţ de distribuţie.

Cota redusă de TVA de 5% se va aplica pentru „livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, însă trebuie precizat că „livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia documentului de recunoaştere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS