21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEuro creşte din nou puternic pe piaţa interbancară

Euro creşte din nou puternic pe piaţa interbancară

Cursul de schimb leu/euro a deschis în creştere pe sesiunea interbancară, urcând cu 0,05% şi ajungând la nivelul de 4,77 lei. Cursul BNR oficial anunţat miercuri pentru un leu era de 4.7569 lei, scrie Mediafax. Leul s-a depreciat şi în faţa dolarului, depăşind pragul de 4,21 lei.

Pe piaţa financiară locală a început să devină vizibilă o schimbare de macaz, dobânzile interbancare la lei mergând în sus, ca şi cursul va­lu­tar. După ce dobânda inter­bancară ROBOR la trei luni a început anul sub pragul de 3% şi a înregistrat mai multe zile de scă­dere, a început de ieri să crească urmând tren­dul vizibil ascendent al cursului de schimb leu/euro din ultimele săptămâni.

Românii cu credite în euro au privit uimiţi în acest an cum cursul leu/euro creşte de la o zi la alta, depăşind maxim istoric după ma­xim istoric. Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR a miercuri (cea mai recentă şedinţă a BNR) până la 4,7569 lei/euro, fiind în creştere cu aproape 2% faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2018. Doar într-o zi moneda naţională s-a depreciat cu aproape 1% în faţa euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS