14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConsiliului Mondial al Aurului: Cererea globală de aur a scăzut în 2018 până la nivelul din anii crizei financiare

Consiliului Mondial al Aurului: Cererea globală de aur a scăzut în 2018 până la nivelul din anii crizei financiare

Cererea globală de aur a scăzut cu 4% în trimestrul al doilea din 2018, până la 964,3 tone, iar cererea totală din semestrul I a fost de 1.960 de tone, cel mai mic nivel din 2009, arată un raport al Consiliului Mondial al Aurului, scrie Mediafax.

Potrivit Consiliului, influxurile din partea fondurilor tranzacţionabile pe bursă (exchange traded funds – ETF) s-au stabilizat la niveluri scăzute în ultimele trimestre, fapt ceea ce a dus la comparaţii slabe an/an cu 46%.

În trimestrul al doilea din 2018, şi cererea de bijuterii a scăzut cu 2% până la 510,3 tone, în mare parte datorită unei pieţe indiene mai slabe. De asemenea, ritmul cumpărării băncilor centrale de aur a încetinit şi el în trimestrul II cu 7%.

Raportul arată că cererea bar-ului şi al monedelor a rămas neschimbată, pe fondul creşterii pe câteva pieţe cheie.

În ciuda declinului înregistrat în trimestrul II, cererea de bijuterii din semestrul I nu a fost schimbată, menţinându-se la nivelul de 1.031,2 tone, cererea mai slabă înregistrându-se în India şi din Orientul Mijlociu care în trimestrul II a fost parţial compensată de creşterea economică din China şi SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS