Acasă Bani & Afaceri Ministrul Finanţelor anunţă un formular „5-în-1” pentru persoanele fizice

Ministrul Finanţelor anunţă un formular „5-în-1” pentru persoanele fizice

-

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, referitor la Formularul 600, că toţi contribuabilii sunt asiguraţi medical şi că nimeni nu îşi va pierde această calitate, informează Mediafax. Oficialul a afirmat că până la data de 25 martie Guvernul va veni cu un act normativ care să comaseze cele cinci formulare într-unul singur.  „Toţi contribuabilii sunt asiguraţi medical, pentru că se şi află în cele 90 de zile legale din punct de vedere medical, între ultima plată şi data când trebuie să facă următoarea plată. Dată până la care noi, la nivelul Guvernului, va fi o schimbare radicală în bine, vom veni cu un act normativ care ne va schimba mecanismul în unul foarte simplu, va fi un singur formular, din cele cinci câte au persoanele fizice. Vom vedea care va fi termenul de depunere”, a spus Teodorovici în cadrul unei intervenţii la televiziunea Antena 3.

El a menţionat că formularul 5-în-1 aflat în lucru va depus pe bază de estimare şi nu pe bază de venituri realizate. „Cei care au depus nu trebuie să o mai facă decât dacă sumele declarate până în prezent sunt mai mari decât estimările pe acest an. Toţi contribuabilii îşi păstrează calitatea de asigurat medical, nu-şi pierde nimeni această calitate”, a subliniat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a declarat, tot astăzi, că în curând va fi numit un nou şef la ANAF, precizând că cei care lucrează în sistem trebuie să o facă în continuare, indiferent de cine preia conducerea. În ultimele zile, în spaţiul public au apărut discuţii legate de o nouă numire la ANAF, însă nici o numire oficială nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...