7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPersoanele cu venituri mici vor beneficia de servicii bancare gratuite

Persoanele cu venituri mici vor beneficia de servicii bancare gratuite

Persoanele cu venituri mai mici de 2.500 de lei vor beneficia de servicii bancare gratuite, a anunţat parlamentarul Marius Budăi. Potrivit Legii nr. 258/2017, adoptată de parlament în decembrie 2017, consumatorul vulnerabil este persoana al cărei venit lunar nu depăşeşte echivalentul a 60% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Conform datelor statistice oficiale, după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, salariul mediu brut din România a ajuns la 4.162 de lei, ceea ce înseamnă că în categoria consumatorilor vulnerabili se încadrează toate persoanele ale căror venituri medii lunare sunt mai mici de 2.497 de lei.
Budăi a precizat că noile reglementări vizează milioane de cetăţeni români care vor beneficia de servicii bancare gratuite, fără plata unui comision, indiferent de numele instituţiei bancare la care îşi deschid conturile.
Conform Legii nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază, consumatorii vulnerabili beneficiază de următoarele servicii bancare gratuite: deschiderea, administrarea şi închiderea unui cont bancar, depunerea de fonduri în contul bancar, retrageri de cash de la orice ghişeu bancar sau bancomat din România, dar şi primele zece operaţiuni pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS