Acasă Bani & Afaceri Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 1,88%, cel mai mare...

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 1,88%, cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi patru luni

-

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut miercuri la 1,88%, de la 1,85%, cât a fost cotat marţi, conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 1,88% pe 18 iunie 2014, scrie Mediafax.
De asemenea, indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 2,04%, de la 2,03%, cât a fost cotat pe 24 octombrie. Mai mult, indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,09%, de la 2,08%, valoarea înregistrată miercuri. La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutul acestui an la 0,87%.
ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS