Acasă Bani & Afaceri Economia României a crescut cu 1,4% în trimestrul trei, iar avansul PIB...

Economia României a crescut cu 1,4% în trimestrul trei, iar avansul PIB a fost de 3,7%

-

Produsul intern brut al României a crescut în termeni reali cu 1,4% în trimestrul trei față de trimestrul precedent, în timp ce față de perioada similară a anului trecut avansul a fost de 3,6% atât pe serie brută cât și pe serie ajustată sezonier, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). În trimestrul doi, PIB a stagnat după o creștere de 1,4% în T1 față de trimestrul anterior.

Institutul Național de Statistică a revizuit în scădere la 0,0%, de la 0,1% datele referitoare la avansul PIB în trimestrul doi față de trimestrul precedent. ‘Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul III 2015 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul II 2015, publicată în comunicatul de presă nr. 249 din 7 octombrie 2015. Astfel: rezultatele trimestrului I 2015, comparativ cu trimestrul IV 2014, nu s-au modificat; rezultatele trimestrului II 2015, comparativ cu trimestrul I 2015, au fost revizuite de la 100,1% la 100,0%’, se precizează în comunicatul INS. În primele nouă luni ale acestui an, economia românească a crescut cu 3,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut atât pe serie brută, cât și pe serie ajustată sezonier. La începutul acestei luni, Comisia Europeană (CE) și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economică a României în 2015 până la 3,5%, față de avansul de 2,8% pe care îl preconiza în luna mai, conform previziunilor de toamnă publicate de Executivul comunitar. PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 4,1% în 2016 și 3,6% în 2017, datorită consolidării consumului pe fondul relaxării fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbaliştii revin la treabă

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova reia meciurile oficiale din campionat în acest sfârşit de săptămână. Trupa lui Cătălin Popescu va primi,...