17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCererile de plată pe suprafață pot fi depuse și după 15 iunie, timp de 25 de zile lucrătoare, cu penalități de 1% pe zi

Cererile de plată pe suprafață pot fi depuse și după 15 iunie, timp de 25 de zile lucrătoare, cu penalități de 1% pe zi

(Foto: agrofm.ro)
(Foto: agrofm.ro)

Cererile de plată pe suprafaţă pot fi depuse timp de 25 de zile lucrătoare după termenul-limită, dar cu penalităţi de 1%, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres.ro. „Conform regulamentelor europene, după termenul limită de depunere a cererilor de plată pe suprafață (15 iunie – n.r.), există o perioadă de 25 de zile lucrătoare în care fermierii mai pot depune solicitările, dar cu penalizări de 1% pe zi”, a precizat ministrul Agriculturii.

Ordonanța de Urgență nr. 15/2015, publicată în Monitorul Oficial din 3 iunie, menționează că „în condițiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie”.

Ministrul Agriculturii anunța, la finele lunii aprilie, că angajaţii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vor lucra în toate week-end-urile, până pe 15 iunie, astfel încât toți fermierii să-și poată depună cererile unice de plată a subvențiilor fără penalităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS