(Foto: gazetadesud.md)
(Foto: gazetadesud.md)
(Foto: gazetadesud.md)

Guvernul a aprobat Hotărârea privind registrul agricol pentru perioada 2015-2019, act normativ care stabilește formularele registrului agricol, conținutul acestora și perioada de valabilitate. Registrul agricol constituie o sursă de informații și o bază de date importantă, respectiv:

– Sursă de date pentru aplicarea pe plan local a unor politici în domeniile agrar, al protecției sociale, fiscal, edilitar-urbanistic, sanitar, școlar etc;
– Bază de date pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor cum ar fi eliberarea documentelor doveditoare privind proprietatea asupra animalelor și păsărilor în vederea vânzării, documente care să ateste calitatea de producător agricol în vederea vânzării produselor pe piață sau cele necesare pentru obținerea unor drepturi materiale;
– Sursă administrativă de date pentru sistemul informațional statistic, de exemplu, pentru pregătirea și organizarea recensămintelor.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.