Acasă Bani & Afaceri Guvernul introduce TVA de 9% pentru accesul la evenimentele sportive

Guvernul introduce TVA de 9% pentru accesul la evenimentele sportive

-

Guvernul va aplica, începând cu anul viitor, TVA de 9% şi pentru accesul la evenimentele sportive, scrie Mediafax.

Executivul a motivat această măsură prin faptul că sportul este un fenomen social şi economic care prezintă un grad înalt de interes pentru populaţie,  potricit proiectului actualizat al Codului Fiscal, scrie Mediafax. „Având în vedere rolul important al sportului în societate şi caracterul specific al acestuia, se propune aplicarea cotei reduse de TVA de 9% şi pentru serviciile constând în permiterea accesului la evenimentele sportive. Această măsură este conformă cu acquis-ul comunitar şi vizează promovarea sportului, care este un important fenomen social şi economic, ce prezintă un grad înalt de interes pentru cetăţeni”, se afirmă în document.

În noul proiect este menţinută TVA de 9% pentru serviciile care permit accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, cinematografe.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.