6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul Finanţelor: În următorii doi ani nu este posibilă trecerea la impozitarea progresivă

Ministrul Finanţelor: În următorii doi ani nu este posibilă trecerea la impozitarea progresivă

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a declarat că Guvernul nu poate vorbi nici măcar la nivel teoretic despre impozitarea progresivă. Motivul este unul tehnic: aplicația ANAF, care nu permite acest lucru.

„În următorii doi ani nu este posibilă trecerea la impozitarea progresivă pentru că astăzi ANAF nu are posibilitatea, prin baza de date, prin aplicaţia pe care o are la dispoziţie, să aplice impozitarea progresivă. Deci nu vom discuta de impozitarea progresivă nici măcar la nivel teoretic”, a afirmat Vâlcov la o conferinţă pe tema Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală, scrie b1.ro.

Potrivit proiectului de Cod Fiscal, cota unică de impozitare va fi redusă de la 16% la 14% din ianuarie 2019. Reducerea are drept scop diminuarea încasărilor la buget cu 4,8 miliarde lei în 2019, dar va genera şi venituri suplimentare de 2,3 miliarde lei din TVA, contribuţii sociale, impozit pe salarii, şi ca urmare a creării de noi locuri de muncă, impactul bugetar net fiind 2,5 miliarde lei.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS