17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEuro a coboarât la un nivel record în raport cu dolarul american

Euro a coboarât la un nivel record în raport cu dolarul american

Euro a coborât joi sub pragul de 1,18 dolari pe unitate pentru prima oară din decembrie 2005 până în prezent, în condiţiile în care au sporit speculaţiile privind luarea de noi măsuri de stimulare a economiei de către BCE, pe fondul unor rezultate sub aşteptări ale economiei Germaniei, transmite wall-street.ro.
Euro s-a depreciat cu 0,6%, la 1,1774 de dolari pe unitate, la 10:13 în Londra, după ce a coborât şi până la 1,1769, marcând cel mai scăzut nivel din 2005, relatează Bloomberg, citat de Mediafax. Moneda europeană s-a depreciat pentru a cincea şedinţa consecutiv faţă de dolarul american, îndreptându-se spre cel mai lung şir de scăderi din luna mai până în prezent. Volumul comenzilor primite de fabricile din Germania a scăzut cu 2,4% în luna noiembrie faţă de octombrie, peste aşteptările analiştilor, care au anticipat un declin de 0,8%. Datele ajustate sezonier prezentate de Ministerul Economiei joi au arătat că numărul comenzilor din luna noiembrie a coborât cu 0,4% comparativ cu aceeaşi luna din 2013, în condiţiile în care economiştii au estimat o creştere de 1%.

Aceste date referitoare la cea mai mare economie din Europa au sporit speculaţiile privind adoptarea de măsuri de relaxare cantitativă de către Banca Centrală Europeană (BCE). Săptămâna trecută, preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale se află printre intrumentele care ar putea fi utilizate de instituţie pentru a-şi îndeplini mandatul de menţinere a stabilităţii preţurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS