22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul Fondurilor Europene anunţă lansări de cereri de proiecte pentru zona medicală, zona rurală şi cea privată

Ministrul Fondurilor Europene anunţă lansări de cereri de proiecte pentru zona medicală, zona rurală şi cea privată

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat că în această toamnă se vor lansa cereri de proiecte atât pentru zona medicală, cât şi pentru cea rurală şi cea privată, astfel încât sumele atrase de România din fondurile europene să atingă ţinta de 80% propusă pentru exerciţiul bugetar 2007-2013, scrie Capital.ro. În lunile septembrie şi octombrie vor fi lansări de cerere de proiecte prin care unităţile medicale vor putea fi dotate cu angiografe, iar cele care se ocupă de tratamentul copiilor născuţi cu malformaţii la inimă vor beneficia atât de echipamente noi, cât şi de pregătirea cadrelor medicale cu ajutorul unor specialişti din afara ţării.

În cadrul unei întâlniri avute cu primarii din judeţul Bistriţa-Năsăud, Eugen Teodorovici le-a comunicat acestora că cei care au executat lucrări de infrastructură apă şi canal din resurse bugetare proprii şi au respectat procedurile de achiziţii pe modelul fondurilor europene îşi pot recupera sumele din fondurile europene. Ministrul Fondurilor Europene s-a arătat încrezător că, prin aceste măsuri, nivelul sumelor intrate în ţară din fonduri europene poate atinge 3,4 miliarde de euro până la sfârşitul anului.

Ministrul Eugen Teodorovici a menţionat şi faptul că, începând cu luna octombrie, vor fi lansate cereri de proiecte pe actualul exerciţiu bugetar 2014-2020, chiar dacă în prima fază sumele necesare pentru rambursări vor fi antamate din bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS