12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSpaniolii caută căpşunari români

Spaniolii caută căpşunari români

Doljenii apţi pentru munca la câmp care doresc să lucreze peste hotare au la dispoziţie, începând cu ianuarie 2015, sute de locuri de muncă vacante. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a primit din partea firmei Surexport Agraria SL din Spania o ofertă de 800 de locuri de muncă în vederea organizării unei selecţii pentru domeniul agricol. Selecţia va avea loc în perioada 26-30 ianuarie 2015.
„Angajatorul spaniol oferă locuri de muncă pentru recoltarea de căpşune, iar durata contractelor de muncă este de aproximativ trei luni. Persoanele care au lucrat deja la firma Surexport în acest an vor primi contract nominal şi nu este necesar să participe la o nouă selecţie. Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinatate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie“, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.
Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip; copie act de identitate (valabilitate minimum șase luni); CV Europass completat în limba română; cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate șase luni) şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Apt pentru muncă“.
Potrivit ofertei trimise de angajatorul spaniol, perioada de probă este de 15 zile, timp în care angajatul, cât şi angajatorul pot rezilia contractul. Salariul oferit este de 39,48 euro brut/zi conform Convenției colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt de 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de către angajator contra sumei de un euro pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS