16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiova: Contestaţia CFR Marfă privind contractul pentru transportul cărbunelui pentru CEO, respinsă

Craiova: Contestaţia CFR Marfă privind contractul pentru transportul cărbunelui pentru CEO, respinsă

Curtea de Apel Craiova a respins, joi, solicitarea CFR Marfă de anulare a licitaţiei pentru transportul cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), unde transportatorul de stat concurează cu Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica. Hotărârea este definitivă, potrivit adevărul.ro.  
O asociere din care face parte GFR a solicitat suma de 255 de milioane de lei la această licitaţie, iar CFR Marfă a cerut 256 de milioane de lei. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins la finele lunii iunie cererea CFR Marfă de anularea a licitaţiei şi a dispus continuarea procedurii de atribuire, transportatorul feroviar de stat având posibilitatea de a ataca decizia în instanţă.
Valoarea contractului pentru trei ani era de 473 milioane de lei (peste 100 de milioane de euro), iar acordul urma să intre în vigoare în 1 aprilie 2014.
GFR, parte a grupului Grampet, este al doilea mare transportator feroviar de marfă din România, după CFR Marfă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS