10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAzalis Gaz a deschis o stație modernă de carburanți la Perișor

Azalis Gaz a deschis o stație modernă de carburanți la Perișor

http://www.youtube.com/watch?v=pFP2Sxw85FM

\n

Investiția a costat peste 500.000 de euro și cuprinde inclusiv o parcare pentru tiruri și o zonă gastro. Au fost create 15 locuri de muncă, cei mai mulți noi angajați fiind din comună.

Azalis Gaz a inaugurat, ieri, la ieșire din Perișor, cea de-a patra stație de benzină, motorină și GPL deținută de companie, dar și una dintre cele mai moderne și mai spațioase stații din zonă. În prezența unui public numeros, doi preoți au sfințit noua investiție.
Amplasată la jumătatea distanței dintre Craiova și Calafat, stația de carburanți va deservi conducătorii auto care tranzitează zona către Calafat-Vidin. „Decizia construirii acestei stații a fost luată în urmă cu un an, când s-a inaugurat podul de la Calafat, sperând că traficul pe această rută se va dezvolta substanțial. Investiția a costat 500.000 de euro, plus TVA. Această stație a creat 15 locuri de muncă, iar 11 dintre angajați sunt din partea locului, de la Perișor. Aceasta este cea de-a patra stație deținută de Azalis Gaz, dar este cea mai modernă, urmând ca pe viitor să le modernizăm și pe celelalte“, a declarat Cristi Berceanu, directorul general al Azalis Gaz, companie care deține patru stații de carburanți în Dolj.

Parcare pentru tiruri și pentru autovehicule

Stația se întinde pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, din care 300 de metri pătrați reprezintă spațiile comerciale, iar restul sunt pompele și parcările. Azalis Gaz a creat un spațiu special ce poate servi ca parcare pentru tiruri, iar la pompă se găsesc aditivii speciali (AdBlue) folosiți, de asemenea, de către marii transportatori.
Staţia comercializează benzină, motorină, motorină cu debit mărit pentru tiruri şi GPL. Carburanții sunt aduși de la unul dintre producătorii consacrați pe piața din România. De asemenea, stația este prevăzută cu pompe moderne, dar şi cu un magazin general şi o zonă gastro, cu produse de patiserie şi sandvişuri. Spațiul interior este generos, fiind amenajat și un loc pentru servirea gustărilor, a cafelei sau a băuturilor răcoritoare.

Stația de carburanți, aproape de agricultori

Directorul general al Azalis Gaz, Cristi Berceanu, a precizat că stația de carburanți este destinată inclusiv fermierilor care au nevoie de motorină pentru agricultură. De altfel, în perioada următoare, investitorul așteaptă o creștere a vânzărilor, în special pe segmentul de motorină, aceasta fiind utilizată la lucrările agricole. „Stația de carburanți este amplasată într-o zonă preponderent agricolă. Pe măsură ce campania agricolă avansează, consumul de motorină va crește substanțial”, a spus Berceanu. Pe raza comunei Perișor activează patru mari societăți agricole, care lucrează mii de hectare arendate de la proprietarii de teren din zonă.

Angajații se bucură de locurile de muncă

Șeful stației de carburanți are 26 de ani, este din Perișor și acum s-a angajat pentru prima dată. „Este primul meu serviciu. Este foarte bine că s-au creat aceste locuri de muncă. Este benefic atât pentru zonă, cât și pentru comună. Împreună cu oamenii de aici sperăm să ridicăm ștacheta cât mai sus. Tot ceea ce s-a făcut aici, la această stație, și ca infrastructură, și ca angajări, este mult, mult peste nivelul comunei“, a spus Daniel Vasile, șeful stației Azalis Gaz. Tinerii salariați au fost incluși într-un program de training pentru a fi instruiți să facă față cerințelor clienților care intră în benzinărie.
Azalis Gaz face parte din grupul ADE Gaz şi este o societate cu capital 100% românesc, cunoscută în Dolj pentru comercializarea de benzină, motorină şi GPL. Compania a ajuns la 100 de angajați, după deschiderea stației de carburanți de la Perișor.

Cum a influențat acciza prețul combustibililor

Întrebat dacă anul acesta creșterea accizei la carburanți a produs efecte în piață și dacă a influențat consumul, proprietarul stațiilor de carburanți Azalis Gaz a declarat că la nivel național s-a simțit o scădere a vânzărilor, dar nu și la benzinăriile Azalis. „Statistic, la nivel național, consumurile de carburanți au scăzut în ultimele trei-patru luni, de când a fost majorată acciza. Însă, la societatea noastră, datorită fidelizării clienților, nu s-a simțit o scădere a consumurilor“, a precizat Cristi Berceanu.
De la 1 aprilie, acciza pentru benzină a crescut de la 0,36 euro/litru la 0,43 euro/litru, iar acciza la motorină s-a majorat de la 0,33 euro/litru până la 0,40 euro/litru. În urmă cu o lună, președintele Asociației Benzinarilor Particulari spunea, pentru mass-media centrale, că, pe piața internă, comerțul cu benzină și motorină a scăzut cu circa 20% anul acesta, iar motivul principal al scăderilor ar putea fi creșterea accizei la carburanți cu șapte eurocenți. Benzinarii au precizat, pentru b1.tv, că numai în luna aprilie – prima lună în care acciza a fost mai mare -, consumul de combustibil a scăzut cu 16%, transportatorii alimentând în țările vecine.

Criza din Ucraina și Rusia poate afecta aprovizionarea cu carburanți

În condițiile în care importurile masive de carburanți se fac din Rusia, dar tranzitează Ucraina, o intensificare a crizei între cele două țări ar putea afecta aprovizionarea companiilor românești care importă de la ruși. „Criza dintre Ucraina și Rusia se simte pe piața carburanților. Deocamdată, nu se simte foarte acut. Sperăm ca nici pe viitor să nu se simtă prea mult. Aprovizionarea de carburanți din importuri cred că va fi afectată”, a mai declarat directorul Azalis Gaz.
Cea mai mare parte a importurilor României din Rusia este reprezentată de combustibili și uleiuri minerale. În prima jumătate a anului, din importurile de 1,03 miliarde de euro, combustibilii și uleiurile au reprezentat 950 de milioane de euro, potrivit datelor statistice publicate recent.
Accelerarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina ar putea duce la creșterea prețurilor carburanților la pompă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS