30.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânia, locul trei în UE la creșterea prețurilor producției industriale, în iunie

România, locul trei în UE la creșterea prețurilor producției industriale, în iunie

România, Grecia şi Suedia s-au situat, în luna iunie,  pe primele locuri în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor producției industriale, comparativ cu perioada similară din 2013, în condițiile în care indicatorul a scăzut cu 0,8% în zona euro și în Uniunea Europeană, arată datele publicate azi de Oficiul european de statistică (Eurostat), informează Agerpres.

Cele mai mari creșteri de prețuri la producția industrială au fost înregistrate în Grecia (1,6%), Suedia (0,7%) și România (0,6%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Estonia (minus 6,6%), Lituania (minus 4,7%) și Belgia (minus 4,5%).
Prețurile producției industriale au crescut în iunie cu 0,1% în Uniunea Europeană (UE28) și în zona euro (EA18), comparativ cu luna precedentă.

Cele mai mari creșteri de prețuri la producția industrială au fost înregistrate în Spania (0,9%), Letonia (0,6%), Grecia și Ungaria (ambele cu 0,4%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Lituania (minus 0,9%), Estonia (minus 0,8%), Danemarca (minus 0,4%) și România (minus 0,3%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS