8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSubvenția de la bugetul de stat pentru bugetul de pensii va fi majorată cu 255,2 milioane de lei

Subvenția de la bugetul de stat pentru bugetul de pensii va fi majorată cu 255,2 milioane de lei

Subvenția de la bugetul de stat pentru bugetul sistemului public de pensii va fi majorată cu 255,2 milioane de lei, potrivit notei de fundamentare a proiectului de rectificare a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014, publicat marți pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), potrivit Agerpres.

Majorarea subvenției pentru sistemul public de pensii este determinată de revizuirea în scădere a veniturilor curente ale sistemului public de pensii, din cauza diminuării încasărilor din contribuțiile de asigurări sociale de stat, pe fondul noii prognoze macroeconomice de scădere a câștigului salarial mediu brut, a Pilonului II de pensii și a evoluției încasărilor în prima parte a anului 2014.

De asemenea, proiectul de rectificare revizuiește în scădere veniturile sistemului de asigurări pentru accidente de muncă și boli profesionale, cu suma de 4,8 milioane lei.

La bugetul asigurărilor pentru șomaj, proiectul de act normativ propune majorarea cheltuielilor cu suma de 51,9 milioane lei, în principal pe fondul majorării cu suma de 79 milioane lei la capitolul ‘Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare’ și cu suma de 27,4 milioane lei la capitolul ‘Transferuri între unități ale administrației publice’ pentru plata unor sume restante reprezentând contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru șomeri, cât și diminuării cu suma de 37,5 milioane lei la capitolul ‘Asistență socială’, cu suma de 4,5 milioane lei la capitolul ‘Dobânzi’, precum și diminuării cheltuielilor de administrare și funcționare a sistemului de asigurări pentru șomaj cu suma de 11 milioane lei.

Majorarea cheltuielilor la bugetul asigurărilor pentru șomaj, cu 51,9 milioane lei, va fi acoperită din subvenții de la bugetul de stat.

Cheltuielile la capitolul de asistență socială vor fi diminuate că urmare a scăderii nivelului indemnizației medii lunare plătite pe primele 6 luni la 398 lei, față de o indemnizație medie lunară de 491 de lei avută în vedere la elaborarea bugetului pe anul 2014.

Cheltuielile fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale vor fi diminuate cu cu suma de 14,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS