18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMaterialele plastice şi cauciucul, cele mai importate de firmele oltene

Materialele plastice şi cauciucul, cele mai importate de firmele oltene

La nivelul judeţului Olt, importurile realizate, la începutul acestui an, s-au ridicat la 43.509 mii de euro, informează gazetanoua.ro.

Principalele mărfuri aduse în judeţul Olt în acest interval de timp au fost maşini, aparate şi echipamente electrice; materii textile şi articole din acestea; metale comune şi articole din acestea; produse ale industriei chimice şi ale industriilor conexe; materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea. În structura pe mărfuri a importurilor, cinci secţiuni de mărfuri deţin 89,4 la sută din totalul importurilor. Astfel, categoria materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea însumează 12.152 mii euro şi reprezintă 27,9 la sută din totalul importurilor.

Pe locul doi se situează materialele textile şi articolele din acestea, cu o valoare de 8.811 mii euro, ceea ce reprezintă 20,3 la sută din totalul importurilor. Metalele comune şi articolele din acestea care însumează 8.600 mii euro şi reprezintă 19,8 la sută din totalul importurilor. Importurile de produse ale industriei chimice şi ale industriilor conexe au totalizat 5.397 mii euro şi reprezintă 12,4 la sută din ponderea importurilor. Nu în ultimul rând, achiziţia de maşini, aparate şi echipamente electrice a costat 3.916 mii euro şi a reprezentat 9 la sută din totalul importurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS