21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectrica nu va putea cumpăra acțiuni la alte companii până la modificarea legislației privind privatizările

Electrica nu va putea cumpăra acțiuni la alte companii până la modificarea legislației privind privatizările

Electrica nu va putea achiziționa acțiuni la alte companii, până ce nu va fi modificată o Ordonanță de Urgență din 1997 cu privire la privatizarea societăților, potrivit prospectului de listare la bursă a companiei, informează agerpres.ro.

‘Conform OUG nr. 88/1997 cu privire la privatizarea societăților, o entitate la care Statul ori o autoritate a administrației publice locale deține mai mult de 33% din totalul acțiunilor cu drept de vot în AGA nu poate fi cumpărător al acțiunilor în alte societăți. Deși formularea din lege nu este clară, se poate interpreta că restricția se aplică pentru cumpărarea de acțiuni nu numai în cadrul unui proces de privatizare, ci și în afara acestuia’, se arată în document.

Astfel că, până la modificarea legislației, Electrica nu va putea cumpăra acțiuni la alte societăți.

‘Prin urmare, restricția ar putea fi valabilă pentru Electrica S.A. ulterior închiderii cu succes a Ofertei, deoarece Statul va deține 48,8% din capitalul social al Electrica (sau 49,9% în cazul în care acțiunile de stabilizare din Contractul de Intermediere sunt exercitate complet). Prin urmare, continuarea aplicării prevederilor OUG nr. 88/1997 ar putea constitui o piedică în strategia generală de dezvoltare a Grupului prin achiziția de acțiuni în alte entități’, mai precizează prospectul.

În cazul în care legea care interzice cumpărarea de acțiuni de către Electrica nu se modifică, acest lucru va limita strategia Grupului’, au adăugat autorii documentului. Oferta publică primară inițială de vânzare a unui număr de 177.188.744 acțiuni ‘Electrica’ SA se va derula în perioada 16 — 25 iunie 2014, potrivit prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Limita de preț pentru listarea Electrica este de minimum 11 lei/acțiune, iar maximul de listare se ridică la 13,5 lei/acțiune, astfel că statul poate obține cel puțin 435 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS