25 C
Craiova
vineri, 7 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Modificări în programul RABLA

Modificări în programul RABLA

http://www.youtube.com/watch?v=-2W1M4fWQuI

Programul RABLA din acest an a început pe 9 aprilie cu o serie de modificări faţă de anii precedenţi. Dacă anul trecut se puteau folosi trei vouchere, iar maşina trebuia să aibă o vechime de minimum zece ani, anul acesta, tichetele sunt electronice, se poate folosi doar unul, iar maşina trebuie să aibă minimum opt ani. Cei care doresc o maşină nouă şi vor să scape de cea veche trebuie să se prezinte cu actele la un dealer autorizat.
„Proprietarul rablei trebuie să îşi aleagă o maşină, astfel încât prin rezervarea acesteia să aibă automat şi un tichet RABLA. În momentul în care toate documentele sunt în regulă, se introduc toate datele în sistemul Administraţiei Fondului de Mediu, iar într-o perioadă de maximum cinci zile primim un tichet validat. Astfel, putem să chemăm clientul şi să-l redirecţionăm către un colector autorizat pentru eliberarea certificatului de distrugere. Cu acest certificat merge la poliţie pentru a-l scoate pe cel de radiere“, a precizat Ionela Albiş, dealer auto.
Cu aceste documente, în copii legalizate, proprietarul se întoarce la dealerul auto ca să poată intra în posesia noului vehicul. Totuşi, există şi persoane care doresc să scape de rablă, dar nu vor să îşi cumpere o maşină nouă. În acest caz, dealerii autorizaţi fac o listă şi în măsura în care o altă persoană vrea să cumpere o maşină şi are nevoie de tichet, aceştia îl contactează pe proprietarul rablei. Preţul voucherului va fi negociat de proprietarul rablei şi de viitorul beneficiar al tichetului, fără intervenţia dealerului auto.
În acest an, reprezentanţii centrelor de colectare nu mai sunt atât de solicitaţi ca în anii trecuţi.
„Rolul societăţilor de colectare în programul RABLA 2014 se limitează la preluarea maşinilor. De data aceasta, faţă de anii precedenţi, se merge la dealer cu documentele necesare, apoi se prezintă la societăţile noastre pentru eliberarea certificatului de distrugere. Noi nu avem decât telefoane, nu a venit nici o maşină până în prezent, chiar dacă programul a început de câteva zile“, a spus Ion Pătruţ, directorul Oltmetal Craiova.
Distribuţia tichetelor din programul RABLA 2014 nu se va mai face pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto, ci în funcţie de cerere. Tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, în funcţie de solicitările proprietarilor de rable.
Adelina Ciochia, Madeline Neagoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sergio Perez, testat pozitiv din nou. Hulkenberg va concura...

Pilotul Nico Hulkenberg va pilota, la Marele...

ȘTIRI GdS

Drama unei femei. Banca o execută silit și la...

Pentru un împrumut de 6.901 lei contractat de la o banca, o craioveancă a plătit prin executare silită suma de 9.400 lei. La doi ani după ce s-a încheiat respectivă executare, femeia s-a mai trezit cu o executare pentru același credit, pentru încă 6.245 de lei. Cum a fost posibil că după ce achita prin poprire sumele datorate inițial, debitoarea a mai datorat băncii încă o suma, aproape la fel de mare că împrumutul inițial?

Ion Răcăreanu, primarul Brădeştiului, un exemplu pentru administraţia publică...

Odată la patru ani, un nou val de aleşi locali aduce speranţa în localităţile României. Primari cu state vechi sau nou-veniţi, toţi...

Indicele ROBOR, la cel mai mic nivel din ultimele...

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut joi de la...

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Tramvaie...

Cu cât au plătit mai puțin la ANAF firmele...

Firmele doljene și-au plătit, în mare parte, la timp impozitele și taxele către stat. Totuși, față de aceeași perioada a anului trecut, încasările Fiscului doljean au scăzut cu 43,5 de milioane de lei în iulie, ceea ce reprezintă o scădere cu doar 12% față de luna similară din 2019. Situația nu este alarmantă. Care sunt motivele scăderii veniturilor la buget.

Derulare proiect „Dezvoltarea activitatii in cadrul ROCONIS TRANS CONSTRUCT...

SC ROCONIS TRANS CONSTRUCT SRL, cu sediul în Municipiul Craiova, România, Strada Electroputere, Nr.6, Bloc M47, Ap.5,...