8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum gândeşte un copil care a creat o afacere virtuală

Cum gândeşte un copil care a creat o afacere virtuală

„Responsabilitatea cea mai mare a noastră este să avem angajaţi şi să le plătim salariile“. Replica aparţine unui elev de la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova care a participat la emisiunea „Economia Sudului“. El poate fi un exemplu pentru mulţi oameni de afaceri reali, care duc greul businessului lor pornind de la aceeaşi premisă.

În ultima parte a emisiunii „Economia Sudului“ a fost prezentată ideea de afaceri a elevilor de la Liceul „Matei Basarab“, care au ajuns în finala concursului „Cea mai bună idee de afaceri“, organizat de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Îndrumaţi de profesoara de discipline economice, Monica Popescu, elevii Gabriela Munteanu şi Miron Olteanu au explicat cum au ales să creeze o afacere virtuală de genul unei cofetării, cu un laborator în care să fie pregătite prăjiturile, dar şi degustate de către potenţialii clienţi. Copiii intenţionează să facă un studiu de piaţă, pentru a vedea ce nevoi au persoanele care ar putea deveni clienţii cofetăriei.

Elevii pot fi sursă de inspiraţie pentru adulţii ce lucrează
în business

Întrebaţi care au fost cele mai dificile aspecte de realizat în afacerea lor virtuală, elevii au dat răspunsuri în care se pot regăsi chiar oamenii de afaceri din lumea reală, care dezvoltă propriile businessuri. „Responsabilitatea cea mai mare a noastră este să avem angajaţi şi să le plătim salariile“, a spus Miron Olteanu, elev la Liceul „Matei Basarab“. În opinia copiilor, esenţa unei afaceri este comunicarea între partenerii de business şi spiritul de echipă, a spus şi Gabriela Munteanu. De altfel, după terminarea studiilor, Gabriela intenţionează să urmeze o carieră în domeniul economic, iar Miron doreşte să ajungă designer digital şi chiar antreprenor privat. El îşi doreşte să aibă chiar o afacere în domeniul designului digital, care s-ar ocupa cu crearea de site-uri.

Ultima etapă
a concursului

Elevii din liceele aflate în competiţie au ajuns în etapa finală a concursului, unde s-au întâlnit pentru prima dată cu studenţii economişti, care îi ajută să întocmească planurile financiare ale afacerilor virtuale iniţiate de elevi. „Acest concurs a adus un plus, un element de noutate, pentru că a adus elevii alături de studenţi şi profesorii de liceu alături de profesorii universitari“, a spus în cadrul emisiunii profesoara Monica Popescu. În final, la începutul lunii mai, ideile de afaceri ale elevilor, îmbunătăţite de studenţi vor fi prezentate în faţa unui juriu de elită, format din oameni de afaceri adevăraţi, care vor selecta cea mai inteligentă, originală şi mai bine pregătită afacere.
Cei interesaţi pot urmări emisiunea „Economia Sudului“ cu titlul „Trei firme din Dolj se listează pe Bursă“, pe site-ul Gazetei de Sud, www.gds.ro. În prima parte a emisiunii s-a discutat despre educaţia financiară a tinerilor şi nu numai, despre piaţa de capital, despre bănci etc. În ultima parte, elevii de la „Matei Basarab“ şi-au prezentat ideea lor de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS