22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCE: Întreg teritoriul României este eligibil pentru acordarea de ajutoare de stat pentru investiții

CE: Întreg teritoriul României este eligibil pentru acordarea de ajutoare de stat pentru investiții

Comisia Europeană (CE) a aprobat, pentru România, harta privind acordarea de ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în perioada 2014-2020.
Harta definește regiunile ce pot beneficia de ajutoare regionale pentru investiții, acordate de autoritățile române. Ea stabilește nivelurile maxime ale ajutoarelor ce pot fi acordate întreprinderilor din regiunile eligibile. Harta va fi valabilă pentru perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020.
În termeni practici, întregul teritoriu al României este eligibil pentru acordarea de ajutoare de stat pentru investiții. Nivelurile maxime pentru întreprinderile mari se situează între 10 și 50%, ele putând fi majorate pentru IMM-uri.
Harta a fost aprobată în cadrul noilor orientări privind ajutoarele regionale, adoptate de Comisia Europeană în luna iunie 2013. Aceste orientări stabilesc condițiile în care se poate acorda ajutor de stat întreprinderilor în scopul dezvoltării regionale. Obiectivul lor este de a promova creșterea economică și de a spori coeziunea în cadrul pieței unice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS