32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriServiciile poştale din România au o pondere în PIB mult mai mică faţă de media din UE

Serviciile poştale din România au o pondere în PIB mult mai mică faţă de media din UE

În România, la nivelul anului 2012, piaţa serviciilor poştale a atins 1,52 miliarde de lei şi a reprezentat 0,26% din PIB, care s-a situat la 587,5 miliarde de lei, informează Mediafax. „Cifra de afaceri a firmelor din Uniunea Europeană care activează în domeniul serviciilor poştale a totalizat aproximativ 90 miliarde de euro la nivelul anului 2012 şi a reprezentat circa 1% din PIB-ul comunitar” , a declarat preşesintele ANCOM, Cătălin Marinescu, prezent la un eveniment de specialitate,

El a adăugat că serviciile expres şi de colete poştale au consemnat o creştere în ultimii ani, susţinută de dezvoltarea comerţului electronic naţional şi european.  „Serviciile expres şi de colete poştale reprezintă peste 50% din totalul veniturilor poştale”, a spus şeful ANCOM.

În schimb, trimiterile de scrisori sunt în continuă scădere.

În privinţa României, Marinescu a arătat că valoarea pieţei serviciilor poştale a rămas relativ constantă, situându-se la 1,52 miliarde de lei, faţă de 1,53 miliarde de lei în anul 2011, an în care piaţa de profil crescuse cu 5,2%. Potrivit datelior ANCOM, numărul trimiterilor poştale a atins 523,3 milioane la finele anului 2012, în scădere cu 0,7% faţă de 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS