8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBorza: Vom folosi contestaţia în anulare pentru a scoate Hidroelectrica din insolvenţă

Borza: Vom folosi contestaţia în anulare pentru a scoate Hidroelectrica din insolvenţă

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, va folosi contestaţia în anulare în instanţă pentru a obţine ieşirea companiei din insolvenţă, însă doar după ce Curtea de Apel va prezenta motivarea hotărârii, a declarat agenţiei Mediafax avocatul Remus Borza, proprietarul Euro Insol.
„Vom folosi contestaţia în anulare la Curtea de Apel, care este calea pe care o au la îndemână creditorii. Aceştia nu au fost citaţi de Curtea de Apel la termenul de marţi. Adevăraţii creditori ai Hidroelectrica sunt 12 bănci, care însă nu au fost citate. Instanţa a spus că nu a fost nevoie să fie citate”, a precizat Borza.

Adunarea Generală a Acţionarilor a Hidroelectrica l-a numit vineri ca administrator special al companiei pe Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Privatizare din Departamentul pentru Energie, potrivit unui comunicat al companiei de stat.

Printre atribuţiile administratorului special se numără şi propunerea unui plan de reorganizare a companiei aflată în insolvenţă.

„Împreună cu administratorul judiciar, Euro Insol, vom relua etapa finală a ieşirii din insolvenţă şi, în acelaşi timp, vom pregăti societatea pentru reluarea cu succes a procesului de listare la bursă (programat pentru luna iunie – n.r.). În pofida momentelor mai grele prin care trece, Hidroelectrica are o poziţie financiară solidă, active importante şi valoroase şi rezultate foarte bune în ultimul bilanţ, ceea ce mă îndreptăţeste să asigur că societatea va rămâne integral în proprietatea celor doi acţionari, statul român şi Fondul Proprietatea” , a declarat Dumitraşcu în comunicat.

Potrivit lui Borza, Hidroelectrica a înregistrat anul trecut un profit brut de 900 milioane de lei şi o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de lei.

Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile formulate de traderii de energie Alpiq, Energy Holding şi EFT, dar şi de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu şi Direcţia Venituri Buget Local Sector 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS