9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDrumarii de la Consiliul Judeţean Gorj primesc salarii mai mari

Drumarii de la Consiliul Judeţean Gorj primesc salarii mai mari

Personalul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) din cadrul Consiliului Judeţean Gorj va beneficia de fonduri în plus pentru salarii în acest an. Potrivit bugetului aprobat de către consilierii judeţeni, în 2014 vor fi cheltuiţi cu 1,7 milioane de lei mai mult pentru salariile celor de la IDP decât anul trecut. Acest lucru înseamnă o creştere cu 32% a cheltuielilor de personal. Explicaţia oficialilor din cadrul IDP este că măsura creşterii fondului de salarii cu 1,7 milioane de lei a fost luată ca urmare a creşterii salariului minim. Astfel, a fost nevoie să se modifice salariul la toţi angajaţii pentru a nu apărea diferenţe prea mari. Consilierii judeţeni din opoziţie consideră că suma este mult prea mare şi cheltuielile nu se justifică. Cei 285 de salariaţi ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri beneficiază de-a lungul anului şi de alte drepturi care nu există la personalul din sectorul de stat. Este vorba de prima de Crăciun şi de Paşti, în valoare de 400 de lei. De asemenea, angajaţii primesc lunar tichete de masă, precum şi cadouri pentru copii de 1 Iunie şi de Crăciun.

Au votat împotrivă

Salariul mediu brut a ajuns la 1.860 de lei, iar de creştere ar beneficia în principal şefii şi nu personalul calificat şi necalificat. „Am primit o explicație neconvingătoare de la cei de la IDP, pentru că acolo eu cred că se vor pune bani deoparte pentru alegeri. Cheltuielile salariale ale celor de la IDP vor crește anul acesta cu 32%. Bugetul la IDP a fost făcut aplicând procentual o creștere a bugetului și apoi a cheltuielilor. Anul acesta vor avea venituri totale de şapte milioane și un profit de 200.000 de lei, bani care le rămân lor. Eu cred că vorbim de câte o primă consistentă de alegeri. Legat de Clubul Energia și votul nostru împotriva alocării acelor bani, respectiv un milion de lei, a fost pentru că nu știm pe ce sunt cheltuiți acei bani. Sunt datorii foarte mari la club către stat și ele nu sunt plătite. Am sesizat chiar prefectul legat de această situație. Nici la Pandurii nu știm pe ce se duc banii, mai ales că nu putem spune că Pandurii Târgu Jiu mai au nevoie și de banii CJ. Nu sunt într-o situație grea financiară“, a spus Dan Vâlceanu, consilier județean și președinte al PDL Gorj.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că a solicitat verificări în legătură cu modul de calcul al salariilor la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri SA.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS