6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinistrul Mediului solicită accelerarea ritmului de derulare a lucrărilor pe POS Mediu

Ministrul Mediului solicită accelerarea ritmului de derulare a lucrărilor pe POS Mediu

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, solicită accelerarea ritmului de derulare a lucrărilor pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că luna viitoare vor intra în vigoare noi facilităţi pentru IMM-urile care accesează fondurile europene.

„POS Mediu se desfăşoară într-un ritm foarte alert în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor. Fac un apel la tot ceea ce înseamnă constructori care activează în zona mediului, fie că vorbim de infrastructura apă-canal, fie că vorbim de infrastructura de deşeuri, să tureze motoarele la maxim deoarece ritmul lucrărilor este foarte lent. Guvernul poate deconta de trei ori mai mulţi bani decât o face acum”, a declarat azi ministrul Mediului, Rovana Plumb, potrivit agerpres.ro.

Aceasta a mai spus că rata de absorbţie a fondurilor europene pe POS Mediu este de 21%, în condiţiile în care timp de patru luni POS Mediu a fost blocat din cauza unui management defectuos.

În acelaşi timp, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat că doreşte ca toate autorităţile în domeniu să verifice cu mai multă atenţie firmele care execută lucrări, astfel încât cele care nu-şi îndeplinesc la timp obligaţiile contractuale să suporte corecţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS