Acasă Bani & Afaceri Ministrul Mediului solicită accelerarea ritmului de derulare a lucrărilor pe POS Mediu

Ministrul Mediului solicită accelerarea ritmului de derulare a lucrărilor pe POS Mediu

-

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, solicită accelerarea ritmului de derulare a lucrărilor pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că luna viitoare vor intra în vigoare noi facilităţi pentru IMM-urile care accesează fondurile europene.

„POS Mediu se desfăşoară într-un ritm foarte alert în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor. Fac un apel la tot ceea ce înseamnă constructori care activează în zona mediului, fie că vorbim de infrastructura apă-canal, fie că vorbim de infrastructura de deşeuri, să tureze motoarele la maxim deoarece ritmul lucrărilor este foarte lent. Guvernul poate deconta de trei ori mai mulţi bani decât o face acum”, a declarat azi ministrul Mediului, Rovana Plumb, potrivit agerpres.ro.

Aceasta a mai spus că rata de absorbţie a fondurilor europene pe POS Mediu este de 21%, în condiţiile în care timp de patru luni POS Mediu a fost blocat din cauza unui management defectuos.

În acelaşi timp, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat că doreşte ca toate autorităţile în domeniu să verifice cu mai multă atenţie firmele care execută lucrări, astfel încât cele care nu-şi îndeplinesc la timp obligaţiile contractuale să suporte corecţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.