13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMariana Câmpeanu: Rata şomajului a început să scadă în august

Mariana Câmpeanu: Rata şomajului a început să scadă în august

Rata şomajului a început să scadă în luna august, în condiţiile în care 1.000 de absolvenţi au fost deja încadraţi, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, citat de agerpres.ro.

Aceasta a explicat, totodată, că este posibil ca şomajul să fi crescut în luna iulie ca urmare a faptului că toţi absolvenţii care nu au luat Bacalaureatul se înscriu la şomaj.

Reacţia ministrului de resort vine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că cifra şomajului pe luna iulie ar putea atinge 8% pe măsurători ESA, prag pe care şeful statului l-a considerat ‘extrem de riscant’.

‘Este posibil ca în luna iulie şomajul să crească şi pe această metodă (ESA – n.r.) aşa cum a crescut şi şomajul pe care îl urmăreşte agenţia noastră de şomaj, pentru că în lunile iunie şi iulie se înscriu la şomaj toţi absolvenţii care nu şi-au luat Bac-ul şi bineînţeles că nici nu-şi găsesc a doua zi un loc de muncă. Dacă rata şomajului a fost 7,6% în iunie, este posibil ca în luna iulie, cu intrarea a circa 40.000 tineri absolvenţi în şomaj, să crească puţin, dar vă spun că din august a început să scadă pentru că au şi început să crească angajările. 1.000 de absolvenţi au fost încadraţi’, a arătat Mariana Câmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS