28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPreţurile produselor alimentare au crescut luna trecută faţă de iulie 2012

Preţurile produselor alimentare au crescut luna trecută faţă de iulie 2012

În luna iulie a a cestui an, faţă de luna precedentă, preţurile alimentelor au scăzut uşor, însă faţă de luna iulie a anului 2012, preţurile acestui gen de produse au crescut cu 5,1%.

„Creşterea medie a preţurilor pe total, în ultimele 12 luni (august – iulie 2013) faţă de precedentele 12 luni (august 2011 – iulie 2012), determinată pe baza indicele preţurilor de consum (IPC) este 5,1%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,5%”, informează Direcţia Regională de Statistică Dolj, printr-un comunicat de presă.
Doar în iulie faţă de luna iunie a acestui an se observă o uşoară scădere a preţurilor de 1,6% la alimente, dar restul produselor au înregistrat creşteri de preţuri. „În luna iulie 2013, faţă de luna anterioară, preţurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 1,6%, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 0,5% şi respectiv cu 0,3%”, a spus Mariana Tănase, director al Direcţiei Judeţeană de Statistică Dolj.
Aflaţi din GdS la ce produse s-au înregistrat scăderi de preţuri de la o lună la alta sau de la un an la altul şi la care s-au înregistrat scumpiri.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS