26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPCC şi Fortissimo Capital îşi unesc forţele pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea

PCC şi Fortissimo Capital îşi unesc forţele pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea

PCC SE, acţionarul minoritar al Oltchim şi fondul israelian de investiţii Fortissimo Capital vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului vâlcean, informează bursa.ro. „Suntem implicaţi în cazul Oltchim de şapte ani, am participat la procesul de privatizare toamna trecută, iar acum luăm parte la a doua încercare de privatizare a companiei. În urmă cu o lună am depus scrisoarea noastră de intenţie, am spus că PCC este interesat să cumpere integral Oltchim, iar astăzi (n.r. ieri) ne-am unit forţele cu fondul de investiţii Fortissimo Capital şi am depus împreună o scrisoare de intenţie, prin care ne prezentăm dorinţa să cumpărăm Oltchim”, a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România.

Fortissimo Capital este un fond privat de investiţii care a început discuţiile cu reprezentanţii combinatului, pe marginea privatizării, în această primăvară. Fondul are active de jumătate de miliard de dolari şi investeşte, în principal, în companii publice şi private israeliene din domeniul tehnologiei şi industriei, care au nevoie de infuzii de capital pentru dezvoltarea afacerilor.

Combinatul Oltchim este în insolvenţă de la începutul acestui an, după ce, în septembrie 2012, tentativa de privatizare a eşuat. Principalii acţionari ai Oltchim sunt Ministerul Economiei, cu o deţinere de 54,8% din acţiuni şi PCC, cu o deţinere de circa 33% din titluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS