14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMii de vizitatori au călcat pragul uzinei Ford

Mii de vizitatori au călcat pragul uzinei Ford

Uzina Ford a devenit sâmbătă, între orele 9.00 şi 16.00, un loc arhiplin. Motivul? Fabrica de automobile din Craiova şi-a deschis porţile pentru angajaţi şi familiile acestora, sub genericul „Porţi deschise pentru angajaţii Ford“. Vizitatorii au putut vedea etapele prin care trebuie să treacă o maşină pentru a ajunge la varianta finală, de la asamblare, vopsire, presarea tablei pentru caroserie şi până la umplerea ei cu lichid de frână sau antigel înainte de a pleca din fabrică. Angajaţii Ford au devenit ghizi pentru miile de vizitatori şi le-au împărtăşit acestora detalii „din interior“, cum ar fi faptul că în fabrică s-au produs, în opt ore, şi 400 de caroserii, în condiţiile în care media este de 360 în acest interval de timp. Cei mai mici dintre vizitatori au fost fascinaţi de roboţii care arătau exact ca în filme.
„Mă bucur mult că am venit astăzi aici. L-am luat şi pe cel mic, îi plac foarte mult maşinile şi am zis că ar fi bine să vadă cum se face una“, a mărturisit Cristian Preda, unul dintre vizitatori.
Oaspeţii s-au putut bucura şi de grătare, dar şi de jocuri distractive pentru cei mici, iar pe partea carosabilă a fabricii au fost prezentate maşinile Ford.
Henry Ford, părintele acestui automobil, este sărbătorit anul acesta pe data de 30 iulie. Atunci se vor împlini 150 de ani de la naşterea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS