14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCargill a anunţat oprirea producţiei la Podari

Cargill a anunţat oprirea producţiei la Podari

Cargill a încheiat vânzarea echipamentelor sale de presare, rafinare şi îmbuteliere din România către Expur, o filială a companiei franceze Sofiprotéol, a anunţat compania, ieri, printr-un comunicat de presă. De la anunţul privind tranzacţia între cele două firme şi până la finalizarea contractului, cele două companii au aşteptat un „ok“ de la Consiliul Concurenţei, care se pare că a fost favorabil. „Cargill a luat decizia strategică de a-şi înceta operaţiunile de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de a se concentra pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor sale agricole, inclusiv pe gama de servicii acordate fermierilor şi pe activităţile de producţie de furaje derulate pe această piaţă“, spun oficialii Cargill.
Compania a anunţat că va închide unitatea de presare, rafinare şi îmbuteliere de la Podari, aceasta nefăcând obiectul tranzacţiei. Producția de ulei a încetat deja la unitatea deţinută de Cargill la Podari, iar în următoarele luni cei aproape 260 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, cu plata unor salarii compensatorii. După cum scriam şi zilele trecute în GdS, primii 99 de oameni vor primi preavize pe 8 iulie, iar după câteva săptămâni să plece acasă.
Tranzacţia dintre Cargill şi Expur are ca obiect mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamentele de presare, rafinare şi îmbuteliere.
Ramona Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS