16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPreşedintele BERD: Sper să semnăm un credit sindicalizat semnificativ în sectorul telecomunicaţiilor

Preşedintele BERD: Sper să semnăm un credit sindicalizat semnificativ în sectorul telecomunicaţiilor

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, aflat în vizită la Bucureşti, a anunţat luni că BERD va investi 500 de milioane de euro în România în cursul acestui an şi a exprimat intenţia instituţiei pe care o conduce de a semna un credit sindicalizat în sectorul telecomunicaţiilor din România, fără a preciza, însă, cu ce companie, conform Agerpres.
„Sper că în următoarele zile va fi semnat un credit sindicalizat semnificativ în sectorul telecomunicaţiilor”, a spus Suma Chakrabarti, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Victor Ponta.
În context, el a estimat că România va avea parte de stabilitate în viitor, „cât timp Guvernul îşi poate continua reformele şi cât timp putem contribui la proiecte bune”.
El a spus că BERD are „motive bune” să trateze cu încredere România, apreciind că Executivul a întreprins măsuri foarte bune pentru a ţine bugetul sub control şi că Guvernul are un program serios de reforme, subliniind necesitatea de a atrage mai multe investiţii străine directe.
Un alt motiv pentru care BERD are încredere în viitorul României se referă la faptul că actualul Guvern are, în aprecierea sa, priorităţi bine stabilite.
„Cred că punctul principal este acela de a reorienta România către creşterea pe care o avea în trecut. Primele luni ale anului au indicat semne bune în ceea ce priveşte revenirea economică şi dorim să contribuim la această revenire. Pe lângă contribuţia pe care o avem în infrastructură, ne orientăm şi către sprijinul pe care îl putem oferi IMM-urilor”, a adăugat Suma Chakrabarti.
De altfel, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a păstrat nemodificate estimările privind ritmul de creştere economică ce va fi înregistrat de România în acest an, la 1,4%, urmând ca în 2014 România să înregistreze un avans al economiei de 2,2%, se arăta, pe 10 iunie, într-un articol publicat în cotidianul britanic Financial Times.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS