21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConstantin Niţă: Nu se vor mai face importuri de cărbune, dar este nevoie de încadrarea în costuri competitive

Constantin Niţă: Nu se vor mai face importuri de cărbune, dar este nevoie de încadrarea în costuri competitive

România nu va mai face importuri de cărbune, a declarat joi, la Paroşeni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, arătând că în timpul mandatului său nu au fost perfectate asemenea contracte, ele aparţinând de vechea conducere a instituţiei, conform Agerpres.
‘Nu se va mai face import de cărbune decât dacă presupunem că minele din Valea Jiului nu vor putea asigura cantitatea necesară şi la un preţ competitiv. Pentru că, dacă vom merge pe preţuri foarte mari, atunci, nu vă supăraţi, nu vor putea să rămână în piaţă. Dacă urmăriţi ceea ce se întâmplă pe piaţa energiei, vedeţi că preţurile au scăzut, ceea ce determină ca toţi jucătorii din piaţă să ia măsuri pentru încadrare în preţuri, prin retehnologizare’, a afirmat ministrul delegat pentru Energie.
El a menţionat însă interesul existent al ministerului pe care îl conduce pentru investiţii în retehnologizarea capacităţilor de producţie şi în programele de mediu, astfel încât rezultanta acestora să fie încadrarea în preţuri competitive pe piaţa de energie.
În acest context, ministrul Constantin Niţă şi-a manifestat speranţa ca până în toamna anului viitor şi cele patru mine de cărbune din Valea Jiului, apreciate ca viabile (Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan), să intre într-un proces de retehnologizare şi să producă la costuri competitive.
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a participat, joi, la Termocentrala Paroşeni, la deschiderea lucrărilor pentru două investiţii de mediu necesare în vederea reducerii emisiilor de dioxid de sulf în atmosferă şi respectarea cerinţelor UE pentru depozitarea deşeurilor.
Valoarea celor două lucrări de investiţii se ridică la 65,3 milioane de euro, acestea urmând să se desfăşoare pe durata a 31 de luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS