27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSC IAROM SA şi Aerostar Bacău şi-au manifestat interesul pentru Avioane Craiova

SC IAROM SA şi Aerostar Bacău şi-au manifestat interesul pentru Avioane Craiova

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele SC IAROM SA, Mihail Nicolae Toncea, şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi Director financiar-contabil al SC Aerostar SA Bacău, Doru Damaschin.
Întâlnirea a avut loc în contextul anunţului făcut recent de către ministrul Varujan Vosganian privind demararea procedurilor de privatizare a companiilor Romaero SA, Avioane Craiova SA şi IAR Ghimbav, conform unui comunicat al ME.
Ministrul Vosganian a făcut o succintă prezentare a fiecărei societăţi aeronautice în parte, întrucât strategiile de privatizare diferă de la caz la caz. La finalul expunerii ministrului Economiei, reprezentanţii SC IAROM SA şi Aerostar Bacău şi-au manifestat interesul de a participa la privatizarea celor trei companii.
S-a stabilit de comun acord ca cele două companii interesate să ţină legătură cu reprezentanţii Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), care, potrivit legii, se va ocupa de strategia de privatizare.
„La nivelul Ministerului Economiei (ME), am luat decizia de a porni procedurile pentru privatizarea IAR Ghimbav, Întreprinderea de Avioane Craiova şi Romaero. E vorba de unităţi care sunt implicate direct în capacitatea de apărare a României. Tot ce pot să fac eu acum este să evaluez oportunitatea şi piaţa pe acest domeniu. Procedural, e nevoie de implicarea altor instituţii, fiind vorba de capacitatea de apărare dar, la nivelul ministerului, noi pornim activitatea de consultanţă şi de expertiză pentru privatizarea acestor trei companii valoroase, toate trei, cu expertiză extraordinară în domeniu, dar Întreprinderea de Avioane Craiova – într-o situaţie extrem de critică, Romaero, cu datorii, iar IAR Ghimbav, cu o reducere dramatică a producţiei. Dar, repet, toate trei extrem de valoroase şi cu expertiză în domeniul mentenenţei şi modernizării pe aparatură de primă linie în domeniul respectiv, de la Avione Hercules până la elicoptere”, a declarat ministrul Varujan Vosganian într-o conferinţă de presă în data de 5 iunie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS