9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOlt: Municipiul Slatina a primit finanţare pentru construirea unei centrale fotovoltaice

Olt: Municipiul Slatina a primit finanţare pentru construirea unei centrale fotovoltaice

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a aflat astăzi la Slatina, în judeţul Olt, unde a semnat cu primarul municipiului, Minel Prina, un contract de finanţare pentru o centrală fotovoltaică, informează Agerpres.ro. Valoarea investiţiei de la Slatina este de aproape zece milioane de euro şi va asigura energia electrică pentru iluminatul public în municipiu.

Cu această ocazie, ministrul Niţă a declarat că până în prezent, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) au fost semnate la nivel naţional 37 de contracte de finanţare pentru realizarea unor sisteme de producere a energiei regenerabile, valoarea totală a acestora fiind de 1,4 miliarde lei. „Noi, prin POS am semnat până în prezent 37 de contracte în valoare de 1,4 miliarde lei, o sumă substanţială, şi care va aduce un plus de energie în sistemul energetic naţional”, a spus ministrul. Acesta a subliniat, în context, faptul că guvernul susţine proiectele pentru energia regenerabilă dar în acelaşi timp este nevoie de investiţii pentru ca energia regenerabilă produsă să poată fi preluată în sistemul energetic naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS