13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGuvernul a aprobat reorganizarea Regiei Autonome pentru activităţi nucleare Drobeta Turnu Severin

Guvernul a aprobat reorganizarea Regiei Autonome pentru activităţi nucleare Drobeta Turnu Severin

Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi Ordonanţa de Urgenţă privind unele masuri pentru reorganizarea Regiei Autonome pentru activităţi nucleare Drobeta Turnu Severin. Astfel se separă activităţile de cercetare, dezvoltare, inginerie tehnologică şi suport tehnic pentru energetica nucleară de activităţile de producţie apă grea şi energie termică prin înfiinţarea Regiei Autonome pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) cu sediul la Mioveni, jud. Argeş. 
Organizarea activităţii de suport tehnic şi ştiinţific pentru energetica nucleară în regia naţională de interes strategic RATEN va permite participarea în nume propriu la licitaţii interne şi internaţionale pentru lucrări în domeniile specifice de activitate, accesul la fondurile structurale europene şi o mai bună gospodărire a resurselor materiale şi umane în scopul cointeresării întregului personal în menţinerea şi dezvoltarea competenţei ştiinţifice şi tehnice pentru dezvoltarea energeticii nucleare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS