17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAjutorul de stat pentru poliţele de asigurare a culturilor trebuie solicitat până la sfârşitul lunii mai

Ajutorul de stat pentru poliţele de asigurare a culturilor trebuie solicitat până la sfârşitul lunii mai

Cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2012 şi pentru care s-a plătit contravaloarea acestora se depun până la data de 31 mai, informează Agerpres.ro citând un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Conform Hotărârii de Guvern nr. 756/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul de stat se acordă beneficiarilor sub formă de rambursare şi reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, după cum urmează: 70% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale; 50% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomenele meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum şi a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile şi/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare.

Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei agricole primare, definite conform Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare şi conform Regulamentului (CE) nr. 800/2008 al Comisiei din 6 august 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS