12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBlănculescu: FMI nu crede că am încercat să facem tot posibilul pentru privatizarea CFR Marfă

Blănculescu: FMI nu crede că am încercat să facem tot posibilul pentru privatizarea CFR Marfă

Privatizarea CFR Marfă va fi reluată, iar Ministerul Transporturilor a decis, joi, relaxarea condiţiilor impuse ofertanţilor. Printre acestea şi nivelul cifrei de afaceri solicitat, care a fost redus de cinci ori, până la 20 milioane euro. Într-o intervenţie la Realitatea TV, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Ionel Blănculescu, a declarat că, cel mai probabil, FMI a impus această măsură, neîncrezător că Guvernul României a încercat să facă tot ce este posibil pentru privatizarea companiei.
„Probabil presiunea FMI este atât de mare încât Guvernul a luat această decizie pentru a demonsta că are voinţa necesară ca, până la data evaluării, pe 20 iunie, să privatizeze această companie. Din punctul meu de vedere, vina aparţine în cea mai mare parte birocraţilor, bugetofagilor, funcţionarilor publici de la FMI (…) care forţează în continuare Guvernul României pentru că, altfel, nu ar fi de înţeles cum putem peste noapte să reluăm o astfel de procedură în condiţiile în care vor fi probabil contestaţii din partea celor care au fost excluşi ieri. Pe de altă parte, s-ar putea ca, prin proceduri de suspendare prin instanţele de judecată, toată procedura să stagneze până la judecarea proceselor. E foarte greu de înţeles. Singura explicaţie pe care eu mi-o dau şi cred că aşa şi este, este că presiunea este foarte mare din partea FMI care, probabil, nu are încredere că am încercat să facem tot ce este posibil pentru privatizarea acestei companii”, a declarat Ionel Blănculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS