23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAstăzi se deschide cel mai mare târg de construcţii din Oltenia

Astăzi se deschide cel mai mare târg de construcţii din Oltenia

Doljconstruct reuneşte în jur de 30 de expozanţi, iar la ediţia din acest an este o ofertă diversificată de produse din domeniul construcţiilor.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj deschide astăzi Târgul Doljconstruct, ajuns la a 16-a ediţie, în cadrul căruia sunt organizate şi saloanele Climaterm şi Mobex, devenite deja tradiţionale. Târgul se desfăşoară pe parcursul a patru zile, de astăzi şi până pe 19 mai, şi reuneşte aproximativ 30 de expozanţi din toată sfera construcţiilor, amenajărilor interioare şi exterioare, soluţiilor moderne de climatizare şi altele.
„Cei interesaţi de materiale de construcţii pot beneficia de oferte avantajoase din partea firmelor de profil prezente la târg, printre care se numără: MITLIV, Ciromat Servconstruct, Elpreco, Baumax sau Dedeman. La Salonul Climaterm, Acoplast, Gip, Pacsystems România, Patando, Recon, Mol, Impact, Termostal şi Termex Balş propun soluţii de climatizare de înaltă calitate“, au declarat reprezentanţii CCI Dolj. „Noutatea acestei ediţii a târgului este aceea că participă pentru prima dată la Târgul Doljconstruct cel mai mare producător de ciment din ţară, Lafarge România“, a precizat Laurenţiu Diaconu, director al SC Expooltenia SRL, firmă a Camerei de Comerţ specializată în organizarea de târguri şi expoziţii.

Mobilier, casă, grădină

În fiecare an, acest târg atrage craiovenii, datorită ofertei diversificate pentru tot ceea ce înseamnă locuinţe şi amenajări interioare. CCI Dolj menţionează că aceia care  vor participa la târg pot observa că sunt prezente firme care expun „mobilier pentru spaţii de locuit, birouri şi terase: Casel-Impex, DC Valvio sau Svijic VD Prest. Ultimele noutăţi în materie de feronerie vor fi prezentate de Pasaj, Bertha Com şi Metalconf Expert, iar cei care au nevoie de unelte şi maşini pentru grădinărit pot vizita standul Ruris“.

Energia „verde“ prinde contur

Persoanele care doresc să îşi doteze locuinţele sau firmele cu panouri solare sau cu alte forme de energie „verde“ pot vizita standurile Decarom şi Nactec, care vor expune panouri radiante. Expozanţii le vor prezenta celor interesaţi avantajele utilizării acestui sistem de încălzire. De asemenea, Salonul Climaterm vine în sprijinul publicului interesat cu toată gama de sisteme de încălzire, de la centrale cu combustibil solid, gaz, electric, până la panouri radiante cu infraroșu.

Căsuţe de vacanţă frumos amenajate

În partea exterioară a Casei Ştiinţei şi Tehnicii vor fi expuse căsuţe de vacanţă, foişoare sau căsuţele de grădină ale firmei Prisma Prod din judeţul Bistriţa-Năsăud, societate aflată la prima participare la Târgul Doljconstruct. După experienţa anilor anteriori, când au fost expuse produse similare, organizatorii manifestării susţin că asemenea căsuţe şi foişoare vor reprezenta atracţia evenimentului. Vizitatorii sunt aşteptaţi pe durata târgului între orele 10.00-18.00, iar astăzi programul de vizitare începe la ora 12.00.

Peste 3.000 de vizitatori, la fosta ediţie a Doljconstruct

Un astfel de târg atrage mii de oameni, datorită diversităţii produselor expuse. „Ediția anterioară a târgului Doljconstruct a atras aproximativ 3.000 de vizitatori, iar expozanții au încheiat 500 de contracte de afaceri. Aceste date subliniază importanța evenimentului în scopul favorizării creșterii vânzărilor și promovării companiilor. Întâlnirea cererii cu oferta de produse este foarte importantă, atât pentru susținerea concurenței, cât și din punctul de vedere al consumatorului, deoarece acesta are posiblitatea să se informeze cât mai exact asupra calității produselor“, susține George Moțățăianu, director târguri și expoziții în cadrul CCI Dolj. Avantajul pentru participanţi este evidenţiat de reprezentanţii CCI Dolj. „Eveniment de referinţă în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor, târgul reprezintă punctul de relansare al companiilor de profil pe piaţă şi, totodată, cel mai bun mijloc de promovare, de stabilire de noi contacte de afaceri, colaborări şi parteneriate în vederea extinderii, dar şi de informare asupra ultimelor noutăţi în domeniu“, a menționat Laurențiu Diaconu, directorul Expooltenia SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS