21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGuvernul pregăteşte o nouă schemă de ajutor de stat pentru IMM-uri

Guvernul pregăteşte o nouă schemă de ajutor de stat pentru IMM-uri

Întreprinderile mici şi mijlocrii (IMM) ar putea primi fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro, în cadrul unei noi scheme de ajutor de stat, cu un buget de 400 milioane de lei (aproape 100 milioane euro), informează Agerpres.ro citând un proiect de hotărâre de Guvern publicat pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Numărul estimat de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis prin noua schema este 1.000.

„Prin noua schemă de ajutor de minimis se intenţionează susţinerea în continuare a IMM-urilor în vederea realizării de investiţii şi încurajării participării active a acestora la redresarea economiei româneşti prin crearea de noi locuri de muncă. Perioada de derulare a schemei pentru emiterea de acorduri pentru finanţare este 2013-2014, cu posibilitatea prelungirii. Plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2014-2016, în limita bugetului anual alocat schemei”, precizează nota de fundamentare a proiectului de act normativ. Ajutoarele de minimis se acordă IMM-urilor sub formă de sume nerambursabile în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita valorii maxime de 200.000 euro, echivalent în lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier.

Prin noua schemă de ajutor de minimis se introduce condiţia de a crea până la finalizarea investiţiei şi de a menţine pe o perioadă de minimum trei ani de la finalizarea investiţiei: cinci locuri de muncă, din care cel puţin două locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele trei luni, în cazul unui ajutor de minimis de până la 100.000 euro, inclusiv; şapte locuri de muncă, din care cel puţin trei locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro până la 200.000 euro, inclusiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS