14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEuro a atins cel mai scăzut nivel din acest an

Euro a atins cel mai scăzut nivel din acest an

Moneda europeană a fost cotată astăzi la 4,3072 lei pentru un euro, cotația de astăzi afișată de Banca Națională a României fiind cea mai scăzută din acest an. Euro a început anul 2013 la un curs uriaș, de 4,4153  lei pentru un euro, iar pe parcursul primelor luni valuta europeană a fluctuat în raport cu moneda noastră națională, cursul leu/euro menținându-se ridicat.
 
Deprecierea leului s-a mai temperat către finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, pe fondul unei cereri scăzute de euro pe piață, datorită încetinirii tranzacțiilor în preajma zilei de 1 Mai și a Sărbătorii Paștelui.
 
Scăderea vertiginoasă a cursului leu/euro trebuie să conducă la ieftinirea produselor și serviciilor care se exprimă în această monedă, respectiv ale căror tarife sunt raportate la euro. Astfel, așteptăm ieftiniri ale carburanților, facturi mai mici pentru serviciile de telefonie mobile și altele. De asemenea, persoanele împrumutate în valuta europeană care au rate scadente la începutul lunii mai vor scoate mai puțini bani din buzunar decât de obicei, datorită faptului că vor plăti mai puțini lei pentru aceleași rate în euro.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS