23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a dublat suprafaţa contractată pentru irigaţii

S-a dublat suprafaţa contractată pentru irigaţii

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Daniel Botanoiu, a declarat ca suprafata contractata pentru irigatii in 2013 s-a dublat fata de anul trecut, totalizand in momentul de fata 400.000 de hectare. 
Acesta considera ca decizia Ministerului Agriculturii de a a aduce apa pe canalele de irigatii va influenta pozitiv contractarea suprafetelor pentru irigat, nu numai in acest an ci si pe viitor.”Este foarte important sa putem extinde in acest an suprafata care va fi irigata. In prezent avem in jur de 400.000 de hectare contractate, ceea ce este un castig semnificativ fata de anul trecut, cand discutam de 170.000 de hectare, si asta la inceputul lunii mai cand era deja seceta. Vrem sa oferim in acest an servicii de irigat in conditii foarte bune si sa facem acele revizii tehnice din timp, respectiv inca din luna mai”, a precizat Botanoiu.

Reprezentatul ministerului a afirmat ca impreuna cu organizatiile udatorilor de apa au fost negociate cu furnizorii de energie electrica preturi mai accesibile decat anul trecut la energia utilizata pentru irigatii.

„Noi am avut discutii cu organizatiile udatorilor de apa si am fost la discutii cu furnizorii de energie electrica astfel incat sa aducem un pret al energiei mai accesibil decat anul trecut ceea ce inseamna la mia de metri cubi de apa pompata, iar acest lucru se va vedea in pretul total. Chiar daca unii furnizori au acceptat o scadere de pret, iar unii si-au mentinut nivelul, noi am ales serviciile cele mai bune, respectiv sa asigure energie la timp si la un pret rezonabil”, a mai afirmat oficialul MADR, citat de Agerpres. In paralel cu aceste masuri, MADR a decis si scaderea costurilor de functionare ale ANIF, la sugestia utilizatorilor de apa pentru irigat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS